PROJECT

Oil spill Bow Jubail

Feiten & Cijfers

JAAR

2018

LITER

220.000

LOCATIE

Rotterdam

Home > Oil spill Bow Jubail

Project beschrijving

Op 23 juni 2018 kregen wij de melding van een oil spill in de haven van Rotterdam. Door een aanvaring van de olietanker Bow Jubail met een jetty was er een gat ontstaan bij de tank van het schip. 

Direct na de aanvaring is HEBO begonnen met de opruiming van de vervuiling en worden er olieschermen gezet om verdere verspreiding te voorkomen. Door de enorme omvang (220.000 liter) van het incident waren er al snel 6 boten van HEBO aan het werk om de ruwe olie te verwijderen. 24 uur per dag gaan deze werkzaamheden door, waardoor de olie op het water  opgeruimd is.

Hierna komen de besmeurde schepen aan de beurt en als laatste worden de steigers en kades gereinigd door HEBO. De olie is ook tussen de bassaltblokken in de oevers gaan zitten en gestold. Hiervoor hebben wij een speciale techniek ontwikkelt om dit te verwijderen. Door een kokend hete straal op de olie te richten wordt deze weer vloeibaar. Dan loopt het tussen de stenen vandaan, waarna HEBO het weer uit het water kan opzuigen. Gelukkig hebben wij door snel te handelen erger kunnen voorkomen.

Heeft u vragen over dit project?

Wij helpen u graag verder.

Foto’s project

Vraag direct een offerte aan

Offerteformulier

Wij streven er naar om binnen 2 werkdagen contact met u op te nemen