Sluit navigatie

Laatste update: oorzaak ongeval HEBO-Lift 2 bekend

Dinsdagochtend 17 april heeft er tijdens het laden van brugdelen in Krimpen aan den IJssel een ongeval plaatsgevonden met de HEBO-Lift 2.

Onze eerste inschatting was dat het waarschijnlijk ging om een technisch mankement. Na onderzoek blijkt dat het technisch falen van de kraan te wijten is aan het bezwijken van het ankerpunt van de afspanningstui. Wij zijn op dit moment aan het onderzoeken hoe dit, ondanks dat het schip nieuw en gecertificeerd is, heeft kunnen gebeuren. Het hijsgedeelte van het schip is vorige week getest, gecertificeerd en opgeleverd.

Gelukkig waren er slechts enkele lichtgewonden die direct aan de kade konden worden behandeld. Wel was er flinke materiele schade. Daarnaast gaat de aandacht uit naar de collega’s die in emotionele zin betrokken zijn bij het incident. HEBO en Hollandia bedanken alle klanten, collega’s, leveranciers en andere betrokken voor alle steunbetuigingen.

Ondertussen is de berging van de gesneuvelde kranen en het brugdek door HEBO zelf uitgevoerd in samenwerking met Hollandia . Binnen 48 uur was alles opgeruimd.

Ongeval HEBO-Lift 2

Dinsdagochtend 17 april heeft er tijdens hijswerkzaamheden in Krimpen aan de IJssel een ongeval plaatsgevonden met de HEBO-Lift 2. Deze was onlangs in gebruik genomen na een verbouwing. Zoals het nu lijkt gaat het om een technisch mankement, waarbij het ankerpunt van de tuidraad is afgebroken.

Enkele personen zijn licht gewond geraakt, zij konden ter plekke behandeld worden op de kade. We zijn blij dat het relatief gezien goed is afgelopen. De komende dagen zal er uitgebreid onderzoek worden gedaan naar de exacte oorzaak van het ongeval. Meer informatie volgt in een later stadium.

Certificeringen

VCA HEBO MaritiemservicePrestatieladder HEBO Maritiemservice

Social Media

Blijf up to date door ons te volgen!

Youtube HEBO MaritiemserviceFacebook HEBO MaritiemserviceTwitter HEBO Maritiemservice

Contact

Stouweweg 17 – 19
8064 PD  ZWARTSLUIS
Telefoon +31 (0)38 - 38 68 180
E-mail info@hebo.eu

Stores: +31 (0)6 - 650 706 63

Scroll naar boven